Yem endüstrisinde FEEDTECH imzası

Kurduğu anahtar teslim fabrikalarla Türkiye’de yem endüstrisinin gelişimine büyük katkı sağlayan Feedtech, yüksek teknolojiyle donattığı ürünlerini yurt dışına ihraç etmeye, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanında adını duyurmaya devam ediyor.

Hayvan besleme ve yem endüstrisindeki 50 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’de sektörün gelişimine öncülük eden Feedtech, yurt dışına ihraç ettiği yem işleme teknolojileriyle de adından söz ettiriyor.

1969 yılında faaliyetlerine başlayan ve yaklaşık otuz yıl boyunca yem üreticisi olarak sektöre hizmet veren Feedtech, iki binli yıllarla birlikte makine üretimine odaklandı ve Avrupa’dan teknoloji transferiyle lisanslı makineler üretti. Kurduğu anahtar teslim fabrikalarla yurt içinde yem sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayan Feedtech, günümüzde ürünlerinin yüzde 70’ini başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok noktasına ihraç ediyor.

Küresel hayvan yemi endüstrisinin gelişimine katkı sağlıyor

Avrupa’da faaliyet gösteren iki petfood fabrikasında kullanılan makinelerin tamamı Feedtech imzasını taşıyor. Türkiye’deki evcil hayvan mamalarının ise yarısından fazlası Feedtech’in kurduğu anahtar teslim fabrikalarda üretiliyor. Her projeyi kendi özelinde değerlendiren ve müşterilerin hizmet verdiği pazarın ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten Feedtech mühendisleri, çeşitli modelde ve ekipmanlarla makineler tasarlamaya, küresel hayvan yemi endüstrisinin gelişimine katı sağlamaya devam ediyor.

Sektöre yönelik yenilikçi AR-GE çalışmaları yürütüyor

Feedtech, yem işleme teknolojileriyle evcil hayvan yemi üreticileri, çiftlik-kümes hayvanı tesisleri ve balık çiftliklerinin yanı sıra; biyoyakıt tesisleri ve tahıl fabrikaları için de müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Satış sonrası hizmete ve müşteri memnuniyetine önem veren firmanın bünyesinde yer alan "Feedtech International BV", 2013 yılından bu yana Hollanda'da çalışmalarına devam ediyor. Fabrikadaki mühendisleri ve Manisa Teknokent'te faaliyetlerine başlayan AR-GE birimiyle araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdüren Feedtech, Manisa Salihli OSB’de bulunan 5 bin metrekarelik üretim alanını, haziran ayında tamamlanması planlanan 7 bin metrekarelik tesisiyle genişletmeyi hedefliyor.